Как да изградите своя мечтан дом

Декорацията за дома е нещо специално – тя изразява усещане, чувство, принадлежност и споделеност. Когато съжителстваме заедно делим общо пространство. Част от връзката ни с нашите близки се основава на начина, по който организираме и поддържаме своя дом. Споделянето на общото пространство е изкуството да имаме своите лични и общи кътове. Да изградиш дом е едно от най-вълнуващите преживявания за всеки човек.

Душата на всеки дом се крие в малките и дребни детайли, които внасят усещането за индивидуалност, различност и уют. Ние във Vincid Design  разбираме колко е важен за вас вашият дом и се стараем да го превърнем в нещо специално. Как да декорирате дома си, за да имате по-хармонични отношения с партньора си? Какви неща са ви необходими, когато обзавеждате своя (нов) дом?

Представяме Ви принципите, които следваме във Vincid Design, когато консултираме своите клиенти. Решението на двама души да заживеят заедно и да изградят общ дом е съдбоносно и невероятно. След първоначалните вълнения по откриване на подходящата жилищна площ идва ред на най-трудната задача, а именно: как да превърнем пространството в истински дом.

Крайната цел е да се почувстваме „у дома“ заедно.

Както във всеки друг аспект, така и при разпределението на пространството за лични и общи нужди, има няколко аспекта, на които да обърнем внимание. Представяме ви психологическите принципа, които водят до по-хармонични отношения.

 

Как двойките взимат решения за разпределението на физическото пространство?

Няма универсален модел, по който да се водим когато изграждаме своя дом. Вероятно най-значимо е взаимното усещане, че това е общият дом, в който всички се чувстваме уютно и щастливи.

И все пак, както във всеки друг аспект от връзката, добрата комуникация може да допринесе по-бързо да се адаптираме в новото място и да изградим дома си върху стабилни основи. Ето няколко теми, които си струва да обсъдите със своя партньор когато избирате декорация за дома си.

 

Разговорите на дивана

Замисляли ли сте се, че това е второто по значимост място, на което ще прекарвате време с любимия си човек, след спалнята? Обсъдете заедно какво ви е необходимо и се опитайте да обедините двете гледни точки.

Диванът е сърцето на дневната и в зависимост от неговите цвят, форма и размер ще структурирате останалото пространство. Как си представяте общото ви място за отмора и забавление? Добавете различни предмети за декорация на дома, които да завършат атмосферата на уют като ароматни свещи, меки одеала и красиви възглавници. Така ще си осигурите покой и ще свързвате дивана с времето „заедно“, а това е есенцията на дома.

 

Красивите стени

Изкуството, което поставяте на стените, трябва да ви вдъхновява и зарежда. Независимо дали предпочитате картини или фотографии, подберете заедно онези, които ще означават много и за двама ви. Ако все още не сте се сдобили с подходящите артикули, то заложете на своите лични снимки в атрактивни рамки.

Изграждайки своя нов общ дом, няма нищо по-сплотяващо от това да си спомняме прекрасните ви моменти от почивки, пътешествия, романтични и празнични моменти заедно. И изхвърлете скучните и безлични пейзажи, заменете ги с по-динамични и пълнокръвни картини. Топлината, идваща от стените, ще ви заразява с красиви емоции.

 

Уютната спалня

Всяка връзка се скрепява с разговори и топло отношение, които са невъзможни ако първото и последното нещо, което взимаме в ръка в леглото, е телефона. Изключително трудно е за съвременните двойки да поддържат комуникация в спалнята си, най-вече заради наличието на телефони, таблети и всякакви устройства, които непрекъснато им напомнят какво „изтърват“ чрез съобщения и известия.

Пространството в спалнята предполага интимност и близост, които можете да акцентирате чрез различни предмети. Заложете на малки нощни шкафчета, общи снимки, свещи, книги и се концентрирайте върху смеха и времето заедно. Уютната спалня е мястото за отмора, обич и щастие.

 

Споделената трапеза

В забързаното ежедневие често струпваме всякакви предмети по масата и живеем в някакъв ъгъл, където се храним и отпочиваме. Постарайте се да разчиствате редовно излишните предмети. Декорирайте масата си с подходяща посуда, вази и саксии, купи със свежи плодове, зеленчуци и ядки и кани със свежи или топли напитки.

Масата е площ, на която да поставяте храната, която заедно подбирате и приготвяте, да ѝ се порадвате и след това да изядете в компанията на любимите си хора. Удоволствието от вкусната, полезна храна, поднесена в атрактивна посуда, превръща всяко хранене в усещане за истински дом.

Заредете красиви сервизи за хранене, подарете си прекрасни чаши и се наслаждавайте на домашната храна. Не случайно сърцето на един дом е мястото, на което се храним – там става магията на общуването. Споделяйте храната и дните си сърцато и щастливо.

 

Да градиш нов дом е като да създадеш нов живот.

Хармоничният дом включва отпечатъка от индивидуалността на всички личности. Водещото правило е всеки да има правото да избере елемент/и по свой вкус и това да се приеме с консенсусното съгласие и на двете страни.

 

Емоцията на истинския дом

Нашият дом е източник на вълнения, красиви мигове, обич и споделено бъдеще. Хармонията в отношенията ни зависи от способността да балансираме индивидуалността си и да не се натрапваме. Правим го чрез силата на музиката, телевизора, реда и чистотата. Правим го чрез умереното струпване на вещи, чрез съвмествното хранене и най-вече – чрез множеството общи спомени и принадлежности, с които се обграждаме у дома.

Домашният уют е най-значимата предпоставка една връзка да се скрепи, научава ни да обичаме партньора си по много начини, да го опознаваме и харесваме заради личностните му качества. Уменията да създаваме и поддържаме красота и топлина чрез чисти и естетични пространс