Хюга- любима моя дума за момент на щастие

В последните години любима моя дума за момент на щастие е Хюга.

Прочетох много книги относно състоянието Хюга и как да го създадем.Приложих някой успешни и не дотам успешни съвета и осъзнах едно:За моментите на щастие няма точно време,няма точен алгоритъм и точен съвет.

Можеш да изживееш Хюга в хубав летен ден сред природата или Хюга да бъде усещането когато си легнеш в току-що изпрани чаршафи.

Хюга е момент толкова специален,уютен,релаксиращ и изящен в своята простота,че просто трябва да му се насладите.Не става въпрос за перфектния дом,за подредения дом или  най-съвършената гледка.

Всъщност Хюга е буквално присъствие.Да бъдеш там в този момент и да присъстваш с всички сетива.

Аз обичам красивите вещи,обичам да пазарувам и всеки,който ме познава знае колко обсебена мога да бъда от даден предмет.

Но това няма нищо общо с Хюга и усещането за щастие.Нито един предмет не може да ви донесе щастие,ако не го носите в себе си.

Не харесвам книгите,магазините и сайтовете,които се опитват да продават  Хюга като концепция.

Хога е начин на живот,на благодарност,на осъзнатост и възприятие на света.

Замисляли ли сте се как датчаните са посланници на Хюга,след като при тях са едни от най-суровите и депресиращи климатични условия?

Ако тяхното щастие зависеше от слънцето или хубавото време?

Как нация с толкова суров климат и толкова малко слънце може да бъде щастлива?

Просто е-създавам своята Хюга във всеки един момент,във всяко едно обстоятелство ипо всяко едно време.

Тя е просто момент на присъствие и може да се случи по няколко пъти на ден,по всяко време,без значение къде се намирате.Всичко,което ви трябва сте вие самите.

Нищо друго.

Ако някога се нуждаете от припомняне,че Хюга е наистина проста и може да се намери при всякакви обстоятелства,просто си стоплете чаша чай или кафе и се замислете колко причини има днес да бъдете благодарни.

By | 2019-07-09T16:37:19+03:00 септември 24th, 2018|Без категория|0 Коментара