През декември правя равносметка

През декември правя равносметка.

През декември откривам душата си на лист хартия и си припомням, че щастието ухае на домашни сладки с канела и семеен уют.

Понякога равносметките са нещо болезнено, често листите са намокрени със сълзи от заседнали в гърлото битки. Защото битките на душата са най-важните, най-тежките, най-определящите.

През декември се прибираме у дома, който не е четири стени и покрив, а любимото семейство.

Откриваме колко е зареждащо да избираш подаръци за любимите си хора, колко вкусно ухаят закуските на мама и се връщаме към детството, към бащината къща.

С отдадеността ми към магазините и еуфорията от предстоящите празнични предложения често забравям да украся собствения си дом подобаващо.

Затова пък пътувам.

Винаги в средата на декември си подарявам дълъг уикенд на място с коледни базари.

Всяка година дестинацията е различна, винаги забравям да се облека добре и се стоплям само от емоции.

Тази година дестинацията е Копенхаген.

Като любител на скандинавския стил и абсолютен посланик на Хюга, моята душа е във възторг. Очите ми не искат да примигнат, за да не изпуснат нито една мигаща лампичка или някое коледно кътче от базара.

Дори забравям да правя снимки, просто усещам момента.

Обожавам огромните елхи с бляскава украса и прекрасните детски хорове, които пеят празнични песни по площадите.А в Копенхаген открих и нещо забравено:увеселителния парк “Тиволи”.

Паркът “Тиволи” за мен е една сбъдната детска мечта. През далечната 1993 година никога не бях чувала за “Дисниленд”, но пък мама ме беше абонирала за списанията на “Егмонт България”- Мики, Доналд и компания.Т юогава в един от броевете цялата Дисни банда посети изключителния парк “Тиволи”.

В детската ми глава името на парка и всичките невероятно огромни и величествени атракции се запаметиха като място- мечта. Препрочитала съм десетки пъти списанията и този атракционен парк беше нещо космическо.Тази детска мечта я бях забравила, докато очите ми не видяха името…изведнъж 7 годишната Силвия спря и не успя да продължи…сетих се за всички детски списания, за баба, за детството и за мечтите- Космос, които понякога са обикновена атракция…

Моето послание през декември е: Мечтайте смело, мечтайте дръзко и си поставяйте цели, убедени че ще ги изпълните. Животът е движение, мечти и любов.

Благодаря ви за доверието!

Благодаря ви, че споделяте Хюга!

Благодаря ви, че избирате нас за уютния ви дом и най-близките ви!

Весели празници, скъпи приятели!

By | 2019-07-09T16:36:34+03:00 декември 24th, 2018|Без категория|0 Коментара