Как да запазим свежи спомените си от пътувания

Как да запазим свежи спомените си от пътувания

Началото на едно пътешествие всъщност е подготовката за него. Изборът на маршрут, купуването на билетите, съставянето на програмата – къде да отидете, какво да видите, намирането на хотел, хостел или апартамент, решението какви дрехи да си вземете – всяко действие е изпълнено с вълнение и радост. Вече предвкусвате какво чудо ще е тази почивка, споделена с любими хора.

Идва заветният ден, тръгвате и оттам нататък всичко е низ от смешни случки, романтични моменти и тук-там някое малко недоразумение, за да има какво още да разказвате на внуците.

Колкото и да се опитвате да забавите времето, ваканцията се изнизва бързо. Хем ви се струва, че са минали много дни, откакто сте тръгнали на път, хем докато се обърнете и трябва да стягате куфара за връщане. Разтягането и свиването на времето е още едно чудо, което неизменно се случва по време на пътешествие.

Обикновено в последния ден не ви се тръгва, коремът ви се е свил на топка, иска ви се още малко да удължите удоволствието. Започвате да си мислите за дома, за задачите, които ви чакат и още в този момент някои от най-скъпоценните мигове на вашето пътуване поизбледняват.

Прибирате се вкъщи, ежедневието ви натиска и след седмица, най-много две, вече сте забравили някои случки и лафове от вашето пътуване, които сте си мислели, че ще помните доживот. 

Смеете ли да кажете, че при вас нещата се случват по иначе? Истината е, че забравяме да се погрижим за запазването на спомените си и те потъват всред блатото от задължения и ядове. Което не би било толкова страшно, ако можехме да ги извадим оттам, когато ни потрябват. За съжаление, дойде ли труден момент, нямаме сили да ровим и да търсим. Обръщаме се назад и си казваме: „Ето, нищо хубаво не ми се е случило!“.

И стигаме до главния въпрос – как да запазите най-ценните моменти живи, за да ви дават сили и да оцветяват деня ви?

Снимките, забравени в папка на десктопа на компютъра ви, не са решение. Нито онзи пост, който си запазихте във Facebook, за да го потърсите отново, когато имате нужда да си припомните нещо хубаво.

За да ви мотивират да продължите напред, за да ви помагат да се усмихнете в труден момент, за да можете да ги разкажете на нов приятел и така да удължите живота им и да си създадете спомени за спомените, ви трябват неща, които можете да докоснете, помиришете, обгърнете с поглед.

Ще ви дадем само няколко идеи какви могат да бъдат тези неща.

Албум със снимки

Погрижи се за красив албум, отдели време да поръчаш изваждането на снимките на хартия, да ги подредиш – всичко това ти помага да живееш по-дълго със спомените от пътуването. А и ако се сдобиеш с нестандартен, персонализиран албум – каквито предлагаме ние – ще го оставиш на видно място, като част от декорацията на стаята, съответно, ще го разгръщаш по-често.

Кутии, стъкленици

Те също могат да са част от декорацията на стаята – съответно, вашите спомени ще са винаги пред очите ви.

Отделете време да изберете модел и да си помислите какъв надпис искате да има на него. Само дата и място? Любима фраза точно от това пътешествие? Стих?

Съобразете и какви дреболии ще слагате вътре, за да сте сигурни, че сте взели подходящия размер.

Магнити, магнити

Неслучайно магнитите се държат на хладилника. Поглеждате към него най-малко три пъти на ден и всеки път погледът ви попада върху някой магнит. Не само си спомняте откъде е купен, ами и споделяте с близките си за какво сте се сетили. И се започва едно разказване на истории, което често преминава в планиране на ново пътуване.

Дребни предмети, сувенири, чаши

За сувенирите – ясно, но замисляли ли сте се, че чашите могат да се превърнат в страхотен пазител на спомени? Ако ви се струва лудост да носите нещо толкова крехко в багажа си, може да направите друго. Прибирате се у дома, избирате си подходящ модел от нашите чаши и поръчвате да се отпечатат на него най-смешните лафове, които са се родили по време на пътуването ви. Може дори да си направите цял сервиз, или да подарите по една чаша с надпис на всичките си спътници.

Дрехи и домашен текстил

Те са супер идея. Пренасят се лесно от място на място и се ползват дълго, и с кеф. (Ще ви издам под секрет – сещам се за разкошните градини на Алхамбра всеки път, щом облека една синя пола, която си купих преди четири години от Гранада.)

Парфюми, ароматни свещи, масла

Мозъкът запомня ароматите за много по-дълго отколкото образите и звуците. Достатъчно е само носът ви да усети познат мирис, за да ви залеят спомени.

Това са нашите идеи как да запазите вашите спомени. Можем да ви помогнем да ги реализирате и да ви пожелаем нови, щастливи пътувания.

By | 2019-07-09T16:37:00+03:00 н